Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Entrepreneurship and small business management Z-TM.EBM
Wykład (W) Semestr zimowy 2024/2025

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 30
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Egzamin
Sposób weryfikacji efektów kształcenia: Oral presentation
Literatura:

Ralph Fevre, 1992. The Sociology of Labour Markets, Harvester Wheatsheaf and Cardiff University.

N. J. Smelser, & R. Swedberg (Eds.),2005. The handbook of economic sociology. Princeton: Princeton Univ. Press.

Aidt, Toke and Zafiris Tzannatos. 2002. Unions and Collective Bargaining: Economic Effects in a Global Environment. Washington, DC: World Bank.

Betcherman, Gordon, Kathryn McMullen, and Katie Davidman. 1998. Training for the New Economy. Ottawa: Canadian Policy Research Networks.

Deakin, Simon. 2001. Renewing Labour Market Institutions. International Institute for Labour Studies. ILO Social Policy Lectures. Central European University. Budapest.

OECD. Employment Outlook. Paris: OECD

Efekty uczenia się:

A GRADUATE KNOWS AND UNDERSTANDS

K_W01 the complex nature of tourism as a social, cultural and economic phenomenon P6U_W

K_W05 methods for basic tourism research

K_W10 general principles for creating and developing forms of individual entrepreneurship in the field of tourism in the light of social and legal-administrative conditions

Metody i kryteria oceniania:

Presence during 13 classes – 10% of the grade

Individual final presentations – 25% of the grade

Activity during classes – 30% of the grade (TASKS - 5% each)

Test – 25-35% of the grade (depending on the results)

Final grades:

0-59% - unsatisfactory / failing (2.0)

60-69% - satisfactory (3.0)

70-79% - good (4.0)

80-100% - very good (5.0)

Zakres tematów:

Labour market – basic terms

Types of unemployment

Classical economics

Neoclassical economics

Keynesian economics

Monetarism

Financial crisis of 2007–2008

The most desirable occupations

Skills of the future

Artificial intelligence and its impact to work

Robots in the travel industry

Internet of Things

Internet of Medical Things

How Can the Travel Industry Benefit From the IoT

How Can Voice Control Benefit the Travel Industry

Sharing economy

Precarious work and precariat

Employment in Tourism sector in selected countries

COVID19-impact on tourism sector worldwide

Metody dydaktyczne:

Lecture with discussion

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 (brak danych), (sala nieznana)
Dominika Polkowska 7/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie.
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0